Ohje täältä.
2 dl risottoriisiä
1 pieni (salotti)sipuli
1 valkosipulin kynsi (laitoin 2)
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl margariinia tai voita
5 dl kalalientä
2 dl kuivaa valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
nokare voita
200 g katkarapuja ja simpukoita (pakaste tai säilyke) tai pakasteäyriäissekoitusta - laitoin 200g pakasteäyriäissekoitusta + 120g marinoituja katkarapuja + 1/2pss pakasteherneitä
parmesaanijuustoraastetta
Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipuli. Kuumenna öljy ja voi kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää riisit ja kuumenna, kunnes muuttuvat lasimaisiksi.
Lisää lientä ja viiniä pienissä erissä ja anna nesteen lisäysten välillä imeytyä riisiin. Kypsennä hyvällä lämmöllä. Risottoriisi kypsyy noin 18 minuutissa ja se saa jäädä kiinteäksi. Sekoita joukkoon sulaneet äyriäiset. Lisää parmesaanijuustoraaste.
Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi. Voit vielä lisätä risottoon nokareen voita ja nestettä, jos rakenne tuntuu liian kiinteältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti