Kerrankin keltuaiset hyötykäyttöön. Tätä oli helppo tehdä, vielä kun keksisi mihin kaikkeen sitä käyttäisi :) Ohje täältä.
4 pientä keltuaista
1/2 dl sokeria
1/2 dl hillosokeria
2 tl limetin kuorta raastettuna
1/2 dl limetin mehua
50g voita
Kuutioi voi valmiiksi, tarvitset sitä hetken päästä. Mittaa voita
lukuunottamatta kaikki ainekset kattilaan. Sekoita ja laita lämpö
päälle. Sekoita voimakkaasti koko ajan keskilämmöllä kunnes seos sakenee
(ja muuttuu vaaleankeltaiseksi). Nosta kattila pois levyltä ja laita
voikuutioita muutama kerrallaa koko ajan samalla sekoittaen. Kun kaikki
voinokareet ovat sulaneet ja tahna on tasaista, laita se jääkaappiin
kannellisessa kipossa. Tahna säilyy jääkaapissa pari kolme viikkoa.
Tahnan voi myös pakastaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti