Ohje täältä. Hyvää, vaikka kuorrutteen jätin pois.
pohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
täyte:
150 g voita
2 dl tomusokeria
2 kananmunan keltuaista
1 rkl vaniljasokeria
kuorrute:
marmeladia
suklaakuorrutetta
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Levitä massa leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paista uunin keskitasolla +225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
Valmista täyte vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään. Vatkaa keltuaiset ja vaniljasokeri joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rulla leivinpaperin avulla napakaksi rullaksi, nosta jääkaappiin. Levitä kääretortun päälle ohut kerros marmeladia. Kaulitse kuorrutetta ohueksi levyksi ja kääri rulla siihen. Koristele kääretorttu marsipaanista tai sokerimassasta tehdyillä neilikoilla!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti