14.9.2009

Kinkkupiirakkaa pellillinen

Ohje Kotikokki.netistä. Hyvää ol'!



150 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 dl juustoraastetta
1 dl kylmää vettä

täyte
350 g kinkkua
1 paprika
1 purjosipuli
1 prk ranskankermaa
2 dl kevytkermaa
3 munaa
½ tl suolaa
3 tl pippurisekoitusta
4 dl juustoraastetta

Paloittele kulhoon rasva ja lisää kuivat aineet, myös juustoraaste. Nypi aineet sormin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin.

Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Puhdista ja kuutioi paprikat. Hienonna halkaistu purjo. Hauduta kasviksia öljyssä pehmeiksi ja lisää kinkku.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Pistele pohja haarukalla ja paista 225 asteessa 10 minuuttia alimmalla tasolla.

Sekoita ranskankerma, kevytkerma ja munat. Sekoita joukkoon mausteet. Kaada kasvis-kinkkuseos piirakkapohjalle, ripottele päälle juustoraaste ja kaada lopuksi kermaseos päälle. Paista 200 asteessa 20 minuuttia uunin keskitasossa.

3 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä, tällänen ensikertalainenki onnistu ja hyvää oli. Ainoo ongelma on,että toi pitäisi malttaa viedä sukulaiselle huomenna ;) Pitää tehdä toinenki.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Juu, tässä reseptissä on kyllä kaikki kohdallaan. Täytyypä tehdä itsekin tätä taas pitkästä aikaa :)

    VastaaPoista