15.9.2009

Smokin' hot tortillasagne

Tämä herkku on bongattu Tuulentuvan blogista. Osui ja upposi.

Smokin' hot tortillasagne



1 prk Rainbow:n savunmakuista salsaa (tai vaikkapa itse savuaromilla maustamaasi tavallista) + 1 1/2 prk vettä (+ 1 rkl balsamicoa taittamaan makeutta sekä chiliä, jos pidät tulisesta)

400 g kalkkunan tai broilerin lihaa (käytin marinoituja kanasuikaleita)
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika

1/2 kesäkurpitsa
1 prk cheddar-dippiä + 1 prk vettä
1 pss tortillalättyjä (8kpl)

oliiviöljyä
juustoraastetta


1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paloittele paprika ja kesäkurpitsa reiluiksi paloiksi.

2. Kuullota kuumassa öljytilkassa ensin sipuleita hetki ja lisää sitten huoneenlämpöinen jauheliha. Paista kunnes jauheliha ja sipulit saavat vähän väriä.

3. Kaada joukkoon salsa ja 1 1/2 purkillista vettä (lisää halutessasi balsamico ja chili). Sekoita kunnes kastike sakenee jälleen ja lisää loput kasvikset. Anna pöhistä muutama minuutti.

4. Sekoita cheddardippiin vesi ja sekoita, kunnes se sakeutuu jälleen. Voitele iso lasagnevuoka ja aloita lasagnen kokoaminen.

5. Kaada vuoan pohjalle kalkkuna- ja juustokastikkeita ja laita päälle 3 puolitettua tortillalättyä (tai vuoan muodon mukaan niin, että vuoka suunnilleen peittyy).

6. Jatka kasaamista latomalla vuokaan vuoronperään kastikkeita ja tortillalättyjä. Viimeisen kerroksen tulee olla kastiketta.

7. Ripottele lopuksi päälle sen verran juustoraastetta, että pinta peittyy. Paista 175 c uunissa noin 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti