28.9.2012
Punajuuri brownies
Jestas miten hyvää. Käytin kolme punajuurta, eivätkä ne maistuneet oikeastaan ollenkaan - ei haitannut. Ohje täältä.
500g kokonaisia raakoja punajuuria (3-4 keskikokoista)
100g voita
200g tummaa suklaata
1tl vaniljaa (käytin 1tl vaniliinisokeria)
250 g hienoasokeria
3 munaa
1dl vehnäjauhoja
2rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl ruokasoodaa
Kuori raa'at punajuuret ja pilko ne pienehköiksi kuutioiksi. Pistä lohkot kannelliseen mikroastiaan,
ripota vähän vettä päälle ja kuumenna kypsiksi n. 12 min täysteholla. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Kun punajuuret mikroilevat, paloittele suklaa ja kuutioi voi pienemmiksi paloiksi. Siivilöi punajuurista ylimääräinen neste ja laita ne yhdessä voin ja suklaan kanssa jonkinmoiseen blenderiin tai tehosekoittimeen ja anna pyöriä mahdollisimman sileäksi tahnaksi. Suklaa ja voi sulavat kuumien punajuurien sekaan. Älä hätäänny vaikka blenderisi kokee tehtävän aluksi vähän työläänä. Kyllä se lopulta onnistui mullakin.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lusikoi punajuuriseos varovasti joukkoon, jotta seos pysyisi mahdollisimman kuohkeana. Siivilöi mukaan jauho-kaakao-sooda-seos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Sitten vain taikina vuokaan ja vuoka uunin keskitasolle n. 25 minuutiksi. Browniet ovat valmiita kun kuoren alla tuntuu vielä aavistus "tytinää". Anna brownies´ten jäähtyä vuoassaan ja leikkaa vasta jäähtyneenä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Enpä ookkaan tehny pitkään aikaan. kiitos muikkarista!
VastaaPoista