3-4 broilerin koipireisipalaa, (mieluiten kai marinoimattomia, itse käytin marinoituja)
3 rkl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2 rkl öljyä
3-4 dl punaviiniä (tai vastaava määrä voimakasta lihalient, käytin punaviiniä)
3-4 valkosipulin kynttä
½ tl suolaa
2 laakerinlehteä
1 tl kuivattua timjamia
100-170 g pekonia
10 pikkusipulia
1 pkt (170 g) tuoreita herkkusieniä tai 3 dl esikäsiteltyjä sieniä (jätin kokonaan pois)
Leikkaa koipi-reisipalat puoliksi nivelen kohdalta. Sekoita
vehnäjauhon joukkoon suola ja pippuri. Kääntele palasia jauhoissa. Jos
käytät marinoituja broilerin palasia, pyyhi ylimääräinen marinadi pois
ja
kierittele palaset maustamattomassa vehnäjauhossa.
Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista muutama broileripala
kerrallaan pannulla. Nosta ruskistuneet palaset pataan. Älä huuhdo pannua
vielä, sitä tarvitaan.
Kaada pataan viini tai lihaliemi. Nestettä tulee olla sen verran,
että broileripalaset juuri ja juuri peittyvät. Lisää kuoritut ja
paloitellut valkosipulinkynnet, timjami, laakerinlehdet ja suola. Peitä
kannella ja hauduta puoli tuntia.
Kuori pikkusipulit ja paloittele suuret sienet neljään osaan, pienet
voivat olla kokonaisia. Suikaloi pekoni suoraan pannulle. Kuumenna,
kunnes
rasva alkaa irrota. Paista sipulit kokonaisina pekonin rasvassa kauniin
ruskeiksi. Kaada pekonit ja sipulit pataan. Ruskista myös sienet kevyesti
pannulla ja lisää nekin pataan.
Hauduta ruokaa vielä kymmenisen minuuttia. Tarkista maku ja lisää
tarvittaessa suolaa. Jos haluat suurustaa kastiketta lisää, sekoita
puoleen desilitraan vettä kaksi teelusikallista maissi- tai
ohratärkkelystä ja kaada seos pataan. Kuumenna koko ajan sekoittaen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti