Ohje Oliviasta.
1 keskikokoinen (noin 800 g) valkokaali
2 porkkanaa
2–3 säilöttyä sitruunaa (jätin pois, kastikkeeseen laitoin lorauksen sitruunamehua)
Kastike
1 ½ dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
2 tl omenaviinietikkaa
1 rkl dijon-kokojyväsinappia
1 tl sokeria
¼ tl suolaa
Kuori kaalista pari ulointa kerrosta. Halkaise kaali, leikkaa kanta pois ja suikaloi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Halkaise säilötyt sitruunat, kaavi mahdolliset siemenet pois ja viipaloi ohuiksi.
Sekoita majoneesin joukkoon ranskankerma, omenaviinietikka, sinappi, sokeri ja suola. (Lisää säilötyt sitruunasuikaleet.)
Nosta kaalisuikaleet ja porkkanaraaste isoon kulhoon. Kaada päälle kastike ja sekoita hyvin. Peitä kulho tuorekelmulla tai kannella ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti