Ohje täältä. Tämä ei ollut ollenkaan hassumpaa. Heitin sekaan myös kourallisen hienonnettua persiljaa, pannulla paahdettuja myskikurpitsansiemeniä ja pari kuivattua chiliä hienonnettuna.
1 sipuli
voita ja oliiviöljyä
300 g kurpitsaa (käytin myskikurpitsaa)
ripaus muskottipähkinää
sopiva annos pastaa
½ dl kermaa
n. ½ dl parmesanjuustoa
suolaa ja pippuria
muutama lehti tuoretta meiramia
Silppua sipuli. Kuumenna voin ja oliiviöljyn seos kattilan pohjalla, ja
paista sipulia siinä miedolla lämmöllä. Sekoittele silloin tällöin.
Leikkaa kurpitsa sillä aikaa pieniksi kuutioiksi. Lisää kurpitsa sipulin
joukkoon, ja mausta muskottipähkinällä. Laita kansi päälle ja hauduta
kurpitsa hiljalleen kypsäksi. Nestettä ei lisätä, koska sitä irtoaa
kurpitsasta itsestään riittävästi. Sekoita välillä. Keitä pasta
runsaassa suolatussa vedessä. Hieman ennen pastan kypsymistä lisää
kastikkeeseen kerma ja parmesanjuusto ja mausta suolalla ja pippurilla.
Suolaa saa olla aika reilusti, sillä kurpitsa tekee kastikkeesta muuten
liian makeaa. Lisää tuore yrtti kastikkeeseen aivan lopuksi, jotta se
pysyy tuoreen näköisenä. Valuta pasta, sekoita kastike siihen, ja syö
heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti