Ohje täältä.
vihreää curry-tahnaa
purkki kookosmaitoa
pala munakoisoa
pari thaimaalaista munakoisoa (jätin pois)
pienehkö sipuli
n. 200g kaalia
n. 200g kiinteää tofua
kalakastiketta
thai-basilikaa (tai tavallista basilikaa)
riisiä tai nuudeleita
Pilko
tofu noin parin sentin kuutioiksi. Tofun pitäisi olla kiinteää lajia,
ei siis aivan pehmeää silken-tofua. Paista kuutioita pannulla runsaassa
öljyssä. Tarkoitus on saada tofu-kuutioihin väriä ja hieman kiinteämpi
pinta. Kun tofu on mukavasti paistunut, siirrä ne odottelemaan.
Kaada
pannulle kookosmaito ja sekoita siihen curry-tahnaa maun mukaan (tai
pakkauksen annosteluohjeen perusteella). Lisää mukaan myös pilkotut
kaalit, sipulit ja munakoisot. Thai-munakoiso on vaaleanvihreä, pieni ja
pyöreä. Sitä ei tarvitse kuoria ja sen voi pilkkoa vaikkapa neljään
lohkoon. Jos näitä ei löydy, niin tavallista munakoisoa voi laittaa
enemmän.
Anna
curryn kypsyä hiljalleen kannen alla ja lisää tofut. Lopuksi vähän
ennen tarjoilua lisää basilikan lehdet. Curry on nopeasti valmis, sillä
kaalin ja munakoisojen kypsyminen ei kauaa kestä. Sillä välin voi
keittää riisiä tai nuudeleita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti