Ohje The Good Morning -blogista.
Kerros 1
1/2 dl manteleita tai cashewpähkinöitä
1/2 dl hasselpähkinöitä (ellet halua mutakakusta nutella-versiota, korvaa hasselpähkinät manteleilla tai cashewpähkinöillä)
1 rkl maapähkinävoita (ei välttämätön)
1 rkl raakakaakaojauhetta
1/2 dl maitoa (maidoton versio: 1/2 dl valintasi mukaista nestettä, esim. kahvia)
1 dl (10 kpl) kuivattuja taateleita
Kerros 2
1 avocado
3-4 rkl raakakaakaojauhetta (riippuen kuinka intensiivisen suklaan maun haluat)
1 tl vaniljajauhetta (tai vaniljasokeria, vaniljauutetta jne.)
4 steviatablettia murskattuna (tai steviatippoja, tai muuta makeutusta)
2 rkl intiaanisokeria (tai muuta steviaa pehmeämpää makeutusta kuten hunajaa tai kookossokeria)
1,5 rkl kookosöljyä (voi skipata halutessaan, mutta silloin koostumus jää todella kosteaksi)
Sekoita ensimmäisen kerroksen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Ole kärsivällinen, sillä tämä vaihe saattaa ottaa aikansa mutta on kaiken vaivan veroinen! Mikäli tahna ei tunnu soseutuvan millään, voit lisätä 1-2 rkl lisää maitoa. Varo kuitenkin ettei maitoa lorahda liikaa, muuten saat mutakakun sijaan suklaavanukasta. Levitä tahna leivinpaperilla vuoratun rasian/pienen vuoan pohjalle tasaisesti.
Valmista kerros 2 samaan tapaan ja levitä se ensimmäisen kerroksen päälle. Laita rasian kansi kiinni/peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin yön yli tekeytymään. Mikäli valmistat mutakakun aamulla, voit nauttia sitä jo illalla!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti