Pitihän minunkin tätä koko kansan hehkuttamaa pastaa kokeilla. Ihan hyväähän se olikin, ei kuitenkaan mielestäni mitenkään tajunnanräjäyttävää. Tosin odotukset oli kaikesta kouhotuksesta johtuen erittäin korkealla. Ehkä kokeilen uudestaan kun kohu laantuu ja pecorinoa saa taas kaupasta. Ohjeen nappasin hesarista.
1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa (korvasin 2dl parmesaanilla)
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia (käytin sitruunanmakuista tuorepastaa)
Voit tehdä kastikkeen
suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko
valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu
mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi
avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla
kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola,
pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja
parmesaaniraaste.
Pistä homma sekaisin
lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi
suolaa, muuten lopputulos on mauton. Keitä spagetti al dente
-kypsyyteen hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi
keitinvettä. Valuta pasta lävikössä. Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.
Ps. Joulupukki, jos luet tätä, niin Safkaa -keittokirjaa minulla ei vielä ole...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti