Alkuperäinen ohje Pastanjauhajilta. Reilu satsi, joten puolitin määrät.
1 kg parsakaalia
4 pientä salottisipulia (meillä uutta sipulia)
2 dl (paahdettuja) cashew-pähkinöitä
2 pkt (à 150 g) pekonia
Kastike
2,5 dl majoneesia
0,5 dl sokeria
2 rkl valkoviinietikkaa (enemmänkin, jos tykkää hapokkaasta)
1 tl mustapippuria myllystä
Irrota
parsakaalin nuput. Kuori ja hienonna sipuli. Halutessasi paahda
pähkinöitä kuivassa, kuumassa pannussa muutama minuutti tai kunnes ne
saavat kauniin värin. Liikuttele pähkinöitä pannussa, etteivät ne pala. Tee
kastike yhdistämällä kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Laita
parsakaalinnuput ja sipulit kulhoon ja sekoita kastike joukkoon. Anna
salaatin marinoitua noin 2 tuntia. Kuutioi ja paista pekoni rapeaksi
(ja valuta enimmät rasvat talouspaperin päällä). Lisää pekoni ja
pähkinät salaattiin juuri ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti