Ohje Varo vaan -blogista.
- noin
puoli kiloa nakkeja
- pieni purkki tomaattipyreetä tai reilu roiskaisu isommasta tuubista
- Heinzin ketsuppia
- sinappia
- puolisen litraa kasvislientä
- vähintään 200 g tuorejuustoa; pippuri, ruohosipuli tms.
- noin 3 suolakurkkua
- kourallinen pippuria (viher & rosee)
- mahdollisesti läväys Maizenaa sörsselin tukevoittamiseen
Pilko
kaikki pilkottava ensin (nakit sopiviksi siivareiksi ja kurkut
näpälöiksi kuutioiksi). Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää
kiehuvaan veteen liemikuutio. Ruskista nakit haluamassasi
ravintorasvassa korkeareunaisessa pannussa. Holauta perään kasvisliemi.
Lisää pyree, hulppeat roiskaisut ketsuppia ja sinappia. Hämmentele.
Kopistele sekaan tuorejuusto ja pippurit. Pippureissa ei kannata
säästellä, pehmeät mallit viher ja rosee voi syödä sörsselin mukana ja
ne ovat suhteellisen mietoja. Pöristele kasaria noin vartti. Heitä
sekaan suolakurkkuset. Tarkkaile tilannetta. Jos näyttää litkulta,
suurusta Maizenalla. Kun kaikki kelluu kiiltävän tanakassa symbioosissa
voit ryhtyä syömään. Seuralaiseksi sopii niin peruna, kasvis kuin
pastakin, riisilläkin on kokeiltu. Pääasia, että nakkikastiketta on
tarpeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti