10.1.2019

Mustikkajuustokakku

Hyvää oli! Ohje K-Ruoka.

Pohja
10 (150 g) Pirkka täysjyvädigestivekeksiä (käytin gluteenittomia piparkakkuja)
75g voita

Täyte
1/2ps (à 200 g) Pirkka mustikoita (pakaste)
2rs(à 180 g) Pirkka vaniljatuorejuustoa
3/4dl sokeria
1/2tl kardemummaa
1tlk (2 dl) Pirkka vispikermaa
5 liivatelehteä
2rkl sitruunanmehua

Pinnalle
1/2ps (à 200 g) Pirkka mustikoita (pakaste)
1dl Pirkka Luomu mustikkamehutiivistettä
1 liivatelehti

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 18 cm) leivinpaperilla ja sipaise vuoan reunoihin ohuesti öljyä. Painele keksi-voiseos kevyesti vuoan pohjalle. Sulata ja soseuta täytteen mustikat. Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon mustikkasose ja kardemumma, sekoita tasaiseksi.

Pane täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota vispikerma. Kiehauta sitruunanmehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada seos täytteen joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.

Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli, kunnes kakku on hyytynyt.
Pane kiillettä varten liivatelehti kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kiehauta mustikkamehu kattilassa ja sekoita joukkoon vedestä puristettu liivatelehti. Levitä jäiset mustikat kakun pinnalle ja lusikoi pinnalle hieman jäähtynyt liivate-mehuseos. Anna hyytyä jääkaapissa vielä pari tuntia tai kunnes kiille on hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti