4.3.2010

Limettinen broileririsotto

Ohje Limepippurilta. Sipulina käytin kolme kevätsipulia ja pari valkosipulinkynttä. Parmeesaania meni ainakin tuplasti. Marinoimattomat kanasuikaleet sai makua soijasta, sitruunapippurista, hunajasta ja garam masalasta.



300 g broilerinsuikaleita
5-8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 sipuli
2 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
2 limeä
2/3 dl parmesaaniraastetta
voita
suolaa
pippuria

Paista broilerisuikaleet ja siirrä lautaselle odottamaan. Kiehauta vesi ja kasvisliemikuutio kattilassa. Kuullota silputtua sipulia voissa. Lisää joukkoon riisi ja sekoittele sitä koko ajan, kunnes se muuttuu muutaman minuutin kuluttua läpinäkyväksi. Lisää joukkoon viini ja 1 1/2 tl raastettua limen kuorta koko ajan hämmentäen. Aina nesteen imeydyttyä riisiin lisää joukkoon kuumaa lientä kauhallinen kerrallaan, kunnes riisi on pehmeää, mutta kuitenkin pureskeltaessa napakkaa.

Purista limen mehut risottoon ja lisää joukkoon paistetut broilerisuikaleet. Viimeistele risotto sekoittamalla joukkoon voinokare ja parmesaaniraaste. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Koristele annokset halutessasi esimerkiksi parmesaanilla ja timjamilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti