30.8.2010

Hunaja-jogurttijuustokakku

Periaatteessa ihan hyvä kakku, ehkä vähän liian makea (ja muutenkin outo) mun makuuni.. Ohje Helsingin Sanomista.


(10 annosta)

Pohja:

100 g digestive-keksejä
100 g (1 ps) mantelilastuja
80 g voita

Täyte:

3 rs (750 g) mascarponea
2 1/2 dl kreikkalaista jogurttia
2 munaa
1 sitruunan kuori
1 appelsiinin kuori
1 1/2–2 dl hunajaa

Kuumenna uuni 150–160 asteeseen. Murskaa keksit muovipussissa hienoksi muruksi. Ota osa manteleista talteen koristelua varten ja murskaa loput muruiksi. Sekoita keksit, mantelit ja voi ja painele seos ohueksi kerrokseksi uunivuoan pohjalle.

Yhdistä kulhossa mascarpone ja jogurtti. Sekoita munat joukkoon yksi kerrallaan. Lisää sitrusten kuoret ja hunaja ja sekoita. Kaada seos vuokaan ja peitä foliolla. Paista uunissa tunti.

Poista folio ja anna kakun olla uunissa vielä 15 minuuttia, jotta pinta saa väriä. Anna jäähtyä. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla ja ripottele kakun päälle. Valuta pinnalle hunajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti