30.8.2010

Kesäkurpitsakeitto

Ystäväni tarjosi ihanan makoisaa kesäkurpitsakeittoa. Ohje Ruokalasta. Vuohenjuusto korvattiin sinihomejuustolla, toimi!



2 rkl öljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl timjamia
1 kesäkurpitsa (=noin 400 g) paloiteltuna
2 perunaa lohkoina
suolaa
1 l kasvislientä tai vettä
200 g vuohenjuustoa (tai sinihomejuustoa)
20 basilikanlehteä
vastajauhettua valkopippuria

PÄÄLLE
2 dl rasvatonta maitoa
2 vaaleaa leipäviipaletta kuutioina

Lämmitä öljy kattilassa ja kuullota kasvikset. Mausta suolalla ja kuullota vielä hetki. Lisää kasvisliemi tai vesi ja hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi. Murenna joukkoon vuohenjuusto ja basilikanlehdet. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa kasvisliemellä tai vedellä ja tarkista maku. Laita kylmä maito kattilaan ja vaahdota kuumalla hellalla, kunnes kattilassa on napakka vaahto. Annostele keitto ja lusikoi vaahtoa keiton päälle. Ripottele pinnalle leipäkuutioita ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti