26.10.2010

Katkarapu-MangoCurry

Tämä oli tosi hyvää, täytyy tehdä toistekin. Ohje Fakta ja Farfalle -blogista.

rypsiöljyä paistamiseen
4 pientä kevätsipulia tai 1 iso
1,5 rkl curry-tahnaa (panang, punainen tai keltainen)
1 tlk kookosmaitoa
2,5 dl kanalientä
2 tl kalakastiketta (tai soijaa)
1 pieni bataatti
1 tl limemehua
1 pussi isoja katkarapuja (sulaneita)
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
1 iso valkosipulinkynsi
puolikas mango tai puolikas tölkillinen ananasta
tuoretta korianteria

Valmistele ensin ainekset: pilko kevätsipuli ja bataatti kuutioiksi sekä mango viipaleiksi. Raasta inkivääri ja valkosipuli. Tee kanaliemi. Lisää kuumalle pannulle hieman öljyä ja kevätsipulit. Kuullota hetki ja lisää curry.

Anna curryn lämmetä muutama minuutti. Lisää kookosmaito, kanaliemi ja kalakastike. Sekoita ja lisää bataattipalat. Anna poreilla hiljalleen noin 15 minuuttia ja laita sillä aikaa riisi kiehumaan. Lämmitä toinen pannu, lisää öljyä sekä raastettu valkosipuli ja inkivääri. Kuullota hetki pannulla ja lisää sitten sulaneet katkaravut. Paista ja sekoittele muutama minuutti. Kun bataatti on kypsynyt curryssa 15 minuuttia tai on sopivan pehmeää, lisää inkivääri-valkosipuli-katkarapuseos sekä pilkottu mango. Anna hautua muutama minuutti ja lisää lopuksi 1 teelusikallinen limemehua. Tarjoile riisin, tuoreen korianterin, limelohkojen sekä kevätsipulihakkeluksen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti