16.8.2014

Lohi-seesaminuudelit

Ohje Fanni & Kaneli -blogista.

(4 annosta)
- 400 g lämminsavulohifilettä (paiston lohta paloina pannulla)
- 4 kiekkoa muna- tai riisinuudeleita (käytin sabonuudeleita)
- tuoretta vesikrassia (laiton kesäsipulin varsia ja ruohosipulia)

Seesamikastike
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl sitruunanmehua
- 1/2 tl seesamiöljyä
- 4 rkl miriniä
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 1 rkl nuudeleiden kuumaa keitinvettä

Kypsennä nuudelit kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Sekoita kulhossa soijakastike, puristus sitruunanmehua, tilkka seesamiöljyä ja miriniä. Raasta joukkoon parin sentin pala kuorittua inkivääriä pienellä raastimen terällä. Sekoita mukaan seesaminsiemenet ja lopuksi kaikki maut yhdistämään aavistus kuumaa keitinvettä.

Siivilöi kypsät nuudelit ja sekoita joukkoon suurin osa kastikeesta. Nosta nuudeleiden päälle lohipala. Viimeistele lopulla kastikkeella ja tuoreella vesikranssilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti