25.4.2011

Pähkinäinen satay-kastike

Ohje täältä.

8 annosta
2 1/2 dl suolapähkinöitä
1 kpl sipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl tuoretta chiliä
1 rkl tuoretta inkivääriä (raasteena)
2 rkl ruokaöljyä
1 tl juustokuminaa (jauhettuna)
400 g kookosmaitoa
2 rkl fariinisokeria
1 kpl limettiä (mehu)

Rouhi pähkinät. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna chili.

Kuullota sipuleita ja inkivääriä paistinpannulla öljyssä. Lisää joukkoon chili sekä juustokumina ja kääntele seosta parin minuutin ajan.

Lisää joukkoon kookosmaito, sokeri ja rouhitut pähkinät. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää limetin mehu ja tarkista maku. Lisää halutessasi Ketjap Manis -kastiketta tai suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti