Ohje Pastanjauhajilta.
8 kotimaista tai kuutisen isompaa ulkomaista omenaa
1 rkl sitruunamehua
100 g margariinia
2,5 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria tiiviiksi puristettuna
1 tl kanelia
1/4 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl jauhettua neilikkaa
(vaniljajäätelöä)
Kuori omenat, halkaise ne ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat lohkoiksi. Voitele uunivuoka ja kaada lohkot vuokaan. Lorota päälle sitruunamehu. Sulata margariini kattilassa ja heitä joukkoon kaurahiutaleet. Sekoita joukkoon fariinisokeri, kaneli, inkivääri ja neilikka ja levitä seos omenoiden päälle.
Paista omenahyvettä noin 25–30 minuuttia (200 asteessa). Tarjoa lämmintä hyvettä vaniljajäätelön kanssa. Vaniljakastikekin käy ja miksei myös kermavaahto
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti