Ohje MTV3:n Foodoo ohjelman arkistoista.
Karitsa:
4 kpl karitsan paahtopaistia
2 rkl dijon sinappia
1 dl hienonnettua tuoretta rakuunaa / 1 tl kuivattua rakuunaa
suolaa
mustapippuria
Mausta karitsa suolalla ja pippurilla ja paista väri pintaan paistinpannulla.
Sekoita sinapin joukkoon rakuuna ja hiero sinappiseos pintaan tasaisesti. Kiinnitä paistomittari lihan keskiosaan ja kypsennä uunissa 180c kunnes sisälämpö on 56-58 astetta. Nosta kypsyneet paistit toiseen astiaan ja peitä hellästi ne folioon. Anna vetäytyä 8 minuuttia ja leikkaa viipaleiksi. Nosta karitsa ja juurekset lautaselle ja tarjoile esim. punaviinikastikkeen kanssa.
Juurekset:
100 g porkkanaa
100 g palsternakkaa
100 g lanttua
100 g pikkusipuleita
1 tl suolaa
25 g voisulaa / 3 rkl öljyä
2 rkl hunajaa tai siirappia
5 oksaa tuoretta rosmariinia
Kuori ja kuutioi pieniksi paloiksi kaikki juurekset ja mausta ne hyvin. Kaada joukkoon voisula, siirappi sekä tuoreet rosmariinin oksat ja sekoita hyvin. Kaada pienet kuutiot uunivuokaan ja paahda uunissa kypsiksi 220 asteessa 30 minuutin ajan, välillä sekoittaen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti