15.8.2011

Lohipihvit ja couscous-kasvislisäke

Lohipiffit olivat erinomaisia, mutta joku taisi mennä pieleen tuon couscousin kanssa. Tai sitten se ei vaan ollut omaan makuuni. Piffien ohje Pastanjauhajilta ja lisäke Valiolta.

500g lohifilettä
1 muna
3 paahdettua paahtoleipää raastettuna
suolaa
pippuria
kourallinen tai pari ruohosipulia, persiljaa, (tilliä)

Paahda leivät ja murusta tehosekoittimisessa (tai vastaavassa). Lisää yrtit, suola ja pippuri ja sekoita lisää. Riko kulhoon muna ja sekoita. Lisää lopuksi kuutioitu lohi ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pihvit (itsellä 5kpl), kuumenna pannussa öljy ja paista siinä pihvejä pari-kolme minuuttia per puoli.

Couscous-kasvislisäke

2,5dl täysjyväcouscousia
3,5dl vettä
1tl suolaa
1rkl Valio Oivariini® juoksevaa
1 iso (200 g) sipuli
1 iso (200 g) paprika
1,5dl Valio appelsiinitäysmehua
1/2prk (à 400 g) Valio turkkilaista jogurttia
mustapippuria myllystä
1prk (180 g) Valio Viola® Välimeren salaattijuustokuutioita laktoositon
1/2dl tuoretta korianteria tai persiljaa hienonnettuna

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää suola ja couscous-suurimot. Sekoita. Nosta levyltä. Anna hautua kannen alla 5 - 7 min. Kuullota rasvassa paistokasarissa hienonnettu sipuli ja pieniksi kuutioiksi leikattu paprika. Kun couscous on kypsää, sekoita se haarukalla irtonaiseksi. Kaada se pannulle sipuli-paprikaseoksen joukkoon.
Lisää kuumaan couscous-kasvisseokseen appelsiinitäysmehu ja jogurtti. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta pippurilla. Lisää valutetut salaattijuustokuutiot. Ripota pinnalle hienonnettua tuoretta korianteria tai persiljaa. Tarjoa heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti