Ohje täältä. Lisukkeena mangoa ja pinaattia, jonka ohje on täällä.
600 g kuhaa fileenä
suolaa
Sitruuna-sipulikastike:
2 rkl voita
1 punasipuli hienonnettuna
1 dl valkoviiniä
3 rkl sitruunamehua
2 tl hunajaa
suolaa
vastajauhettua valkopippuria
3 dl kuohukermaa
Valmista kastike. Kuullota sipuli voissa. Lisää valkoviini, sitruunamehu, hunaja ja suola. Keitä miedolla lämmöllä kunnes neste on haihtunut puoleen.
Lisää kerma ja keitä kunnes kastike sakenee hieman. Tarkista maku. Laita kuivalle kuumalle paistinpannulle ripaus suolaa. Laita kalat pannulle ja ripottele pinnalle suolaa. Anna kalan ruskistua ensin kunnolla ennen kuin käännät sen. Jos kala ei ole täysin ruskistunut se jää pannuun kiinni. Paahda kala kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi. Ohut kala kypsyy nopeasti, noin 2 minuutissa per puoli. Paksumpia kalanpaloja voit jälkikypsentää tarvittaessa 200 asteisessa uunissa 3-5 minuuttia.
Mangopinaatti-lisuke
1 mango
250 g tuoretta pinaattia
suolaa ja pippuria
Voita paistamiseen
Kuutioi mango tai sulata pakastekuutioita hiukan ja paista kuutioita voissa, kunnes alkavat saada hiukan väriä. Lisää pinaatti ja anna sen pehmentyä joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti