24.9.2011

Paahtopaistia, punaviinikastiketta ja hasselbackoja

Perjantai-ilta kokattiin Pastanjauhajien reseptien mukaan. Heidän reseptinsä eivät ole koskaan pettäneet, eivät tälläkään kertaa. Paahtopaistin, punaviinikastikkeen ja punasipuleiden ohje täällä, hasselbackat löytyvät täältä.

Meillä naudan paahtopaistia oli rapiat 1,2kg ja jotta mittari näytti 63 astetta, sai se olla uunissa 1h 40min. Paisti oli valmiiksi yrittimarinoitu, joten lisäsin vain hivenen suolaa ja tuoretta  timjamia. Sen jälkeen paisti käärittiin voipaperiin ja sanomalehteen ja annettiin vetäytyä n. 1h.

Kastike koostui ohjeen mukaan paistoliemestä, punaviinistä, balsamicosta ja kermasta ja mausteena suolaa, pippuria ja tuoretta timjamia.

Hasselbackan perunat

6 kpl tasakokoisia perunoita
2 rkl voita
1/2 tl suolaa
2 rkl kuivaa juustoraastetta (parmesan)

Kuori perunat. Leikkaa ne melkein pohjaan saakka ohuiksi viipaleiksi. Pane peruna puukauhaan, näin se pysyy tanakasti paikoillaan ja pohja jää ehjäksi. Nosta perunat viipaloitu puoli ylöspäin uunivuokaan. Voitele ne voisulalla tai pane jokaisen perunan päälle voinokare. Työnnä perunat uuniin keskiosaan 225 asteeseen noin 25 minuutiksi. Ota ne uunista ja voitele jälleen rasvalla. Ripottele pinnalle hieman suolaa ja juustoraastetta. Kypsennä perunoita vielä noin 20 minuuttia eli kypsiksi (paistoaika riippuu tietenkin perunoiden koosta).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti