27.12.2011

Glögijuustotorttu

Ohje Hellapoliisilta. Hyvää, toimii joka joulu ;)

Pohja:
150-200 g piparkakkuja
75-100 g margariinia

Täyte:
5 liivatelehteä
2 munaa
1/2 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa

Pinnan kiille:
2 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
1 dl vettä
1 1/2 dl hyytelösokeria

Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai pussissa esimerkiksi lihanuijalla. Sulata margariini ja sekoita piparinmurut sulan margariinin joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24cm), jonka pohjalle olet leikannut leivinpaperin.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahto tuorejuuston kanssa.

Vaahdota vispikerma. Kuumenna glögi kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa ja purista joukkoon vedessä liotetut liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois. Sekoita glögi-liivateseos ja mausteet juustoseokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä kylmässä mielellään yön yli.

Mittaa glögitiiviste ja vesi kattilaan, kiehauta. Lisää hyytelösokeri kiehuvaan liemeen ja kuumenna, kunnes liemi kirkastuu. Anna jäähtyä hetki. Valuta liemi varovasti kakun pinnalle. Nosta kylmään hyytymään.

Irrota kakku vuoasta veitsellä irrottaen ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele halutessasi mantelilastuilla tai kanelitangolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti