11.12.2011

Pataa ja pottuja

Maijan yrttinen lihapata (ohje täällä):

600 g naudanpaistia kuutioina
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
(1 rasia ( 100g ) siitakesieniä)
3 punasipulia lohkoina
4 valkosipulin kynttä viipaleina
2 tl timjamia
1 laakerinlehti
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
2 dl punaviiniä
2 dl kuohukermaa
viimeistelyyn;
2 dl kevätsipulia tai purjoa hienonnettuna 0,5 dl hienonnettuja yrttejä

Ruskista huoneenlämpöiset lihakuutiot pienissä erissä oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Laita lihakuutiot kannelliseen uunivuokaan tai pataan.

Ruskista kevyesti siitakesienet, sipulit ja lisää pataan. Kiehauta tomaattipyree, balsamiviinietikka, hunaja, punaviini ja kerma kattilassa ja lisää pataan. Laita kansi päälle ja kypsennä 180 asteiseen uunissa noin 1,5 tuntia kunnes liha on kypsää..

Tarkista maku ja lisää kevätsipulit ja yrtit joukkoon.

Lisukkeeksi raakana paistetuttuja perunoita (ohje täällä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti