9.1.2014

Kanaa, ananasta ja kasviksia

Ohje kirjasta "Parhaat reseptit, Vietnam".

2rkl kookoshiutaleita
80g suolattomia cashewpähkinöitä
1 suuri sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1/2 punainen paprika
1/2 vihreä paprika
100g soijapavun ituja
350g kananlihaa
4rkl öljyä
2rkl osterikastiketta
1rkl nuoc mamia (vietamilainen kalakastike)
1tl sokeria
300g tuoretta ananasta
3 kevätsipulia
2rkl vastasilputtua korianteria

Paahda kookoshiutaleet pannussa ilman rasvaa vaaleanruskeiksi ja anna jäähtyä kulhossa. Paahda myös cashewpähkinät.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Puhdista ja pese chili, poista siemenet ja silppua chili. Puhdista ja pese paprikat, leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pese ja valuta soijapavun idut. Leikkaa kananliha kuutioiksi tai suikaleiksi.

Kuumenna öljy wokissa. Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja chili. Paista 2 minuuttia koko ajan sekoittaen, ota wokista.

Laita liha ja paprika kahdessa erässä wokkiin ja paista, kunnes kana ruskistuu hieman. Laita kasvissekoitus takaisin wokkiin. Sekoita joukkoon kastikkeet ja sokeri, ruskista mukana.

Sekoita joukkoon soijapavun idut. Leikkaa ananas kuutioiksi ja kuumenna wokkiseoksessa. Sekoita lopuksi joukkoon cashewpähkinät.

Puhdista ja pese kevätsipulit, hienonna. Ripottele aterian päälle kookoshiutaleet, kevätsipulit ja korianteri. Tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti