17.2.2014

Mainio makaronilaatikko aka karitsaloota

Ohje täältä.

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
150 g pekonia
400 g kaltattuja (säilyke)tomaatteja
pari timjaminoksaa
400 g karitsan jauhelihaa
mustapippuria
1 lasi punaviiniä
400 g (täysjyvä)makaronia
voita
(rasvaista juustoa)

Kuori ja hienonna sipulit. Suikaloi pekoni, pilko tomaatit ja hienonna timjami. Paista pekonit pannulla, ja siirrä ne lautaselle odottamaan.

Kuullota sipulit pannulle jääneessä rasvassa. Lisää jauheliha pannulle ja paista, kunnes se on ruskistunut.

Lisää pannulle paistettu pekoni, pippuri, timjami ja viini, kiehauta. Lisää tomaatit ja kiehauta uudelleen. Tarkista maku. Seos saa olla tiiviin makuinen ja melko suolainen, sillä raaka makaroni imee osan mauista uunissa.

Lisää seokseen raa’at makaronit ja siirrä koko komeus voideltuun vuokaan. Vuole päälle halutessasi juustoa. Kypsennä makaronilaatikkoa 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Vilkaise välillä uuniin. Jos laatikko alkaa kuivua kypsennyksen aikana, laita päälle folio ja lisää vuokaan tilkka vettä.

Anna makaronilaatikon vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti