5.3.2014

Lohta punaisessa curryssa (Chu Chee Pla)

Tämä oli todella hyvää! Varmasti tulee tehtyä toistekin. Ohje Maku.fi.

4 annosta

400 g lohifileetä
1 rkl rypsiöljyä
4 dl kookosmaitoa
4 rkl punaista currytahnaa
4 kpl kaffirlimetinlehteä
1 rkl muscovadosokeria (laitoin fariinisokeria)
3 rkl kalakastiketta
2 tl limettimehua

Koristeeksi
1 dl tuoretta korianteria
1 kpl tuoretta chiliä viipaloituna (jätin pois)

Leikkaa lohi noin neljään osaan. Paista palat öljyssä pannulla molemmin puolin kypsäksi. Nosta kalat sivuun odottamaan.

Kuumenna pannussa osa kookosmaitoa (1 dl) ja keitä noin 3 minuuttia.

Lisää mukaan currytahna ja hauduta muutaman minuutin ajan.

Lisää loput kookosmaidosta ja kaffirlimetinlehdet. Hauduta noin 10 minuuttia.

Mausta ruoka sokerilla, kalakastikkeella ja limettimehulla. Tarkista maku.

Nosta lohipalat punaiseen currykastikkeeseen ja kuumenna.

Koristele punaisessa curryssa oleva lohi chiliviipaleilla ja korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti