14.9.2014

Sobanuudelisalaattia mangolla ja munakoisolla

Ohjet täältä.

120 ml riisietikkaa
2 murskattua valkosipulin kynttä
40 gr sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl seesamiöljyä
1/2 hienonnettu punainen chili
yhden limetin kuoriraaste sekä mehu
2 noin 2 sentin kuutioiksi paloiteltua munakoisoa
vajaa desi öljyä paistamiseen
250 gr sobanuudeleita
1 kypsä mutta ei liian pehmeä mango, kuutioituna (käytin pakastettuja mangokuutioita)
40 gr hienonnettua basilikaa
40 gr hiennonnettua korianteria
1/2 punasipuli, hyvin ohuiksi palasiksi leikattuna

Kastike:Etikkaa, sokeria ja suolaa keitetään noin minuutti, kunnes sokeri on sulanut. Ota kattila pois tulelta ja lisää valkosipuli, seesamiöljy ja chili. Kun kastike on jäähtynyt, lisää myös limetin kuoriraaste-ja mehu.

Munakoisokuutiot paistetaan öljyssä kullanruskeiksi,jonka jälkeen kuutiot siirretään lävikköön jäähtymään ja valumaan ja kuutioitten päälle ja sekaan ripotellaan suolaa. Sillä välin kun munakoisokuutiot paistuvat, keitetään sobanuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kun nuudelit ovat valmiit, siirretään ne lävikköön ja päälle kaadetaan kylmää vettä. Laita kylmät nuudelit suureen kulhoon, lisää kastike, munakoisokuutiot, mangokuutiot, sipuli ja suurin osa yrteistä. Anna salaatin vetäytyä tunnin, mielellään kaksikin ja koristele yrteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti