17.5.2015

Parsarisotto

Alkuperäinen ohje löytyy Valiolta.

500 g tuoretta parsaa
3 rkl voita
1 iso sipuli
4 dl risottoriisiä
n. 9 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 dl kuivaa valkoviiniä
1/2 tl suolaa
1/4 tl rouhittua rosépippuria
1/2 tl raastettua sitruunankuorta
1/2 - 1 prk crème fraîchea
kourallinen raastettua parmesaania
sitruunamehua
(kiva lisä on tietysti annoksen päälle silputtu, rapea pekoni)

Esikäsittele parsat: Pese ne huolella. Leikkaa tai napsauta sormin puumainen osa tyvestä pois. Kuori parsa nupun alta latvasta tyven suuntaan esim. perunankuorimisveitsellä. Paloittele tangot 3 - 4 osaan.

Sulata 2 rkl voita kattilassa. Laita parsat kuullottumaan kattilaan keskilämmölle. Sekoittele välillä. Hienonna sipulit. Lisää kattilaan. Anna kuullottua. Ota parsa-sipuliseos pois kattilasta. Lisää 1 rkl voita ja riisit, kuullota ne.

Kaada kiehuvan kuumaa vettä pienissä erissä (yht. n. 9 dl) riisien joukkoon. Lisää vettä sitä mukaa, kun se on imeytynyt riiseihin. Lisää liemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15 min. Lisää valkoviini ja parsa-sipuliseos. Mausta suolalla ja hienoksi rouhitulla rosépippurilla. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta keltainen pintakuori ja lisää risottoon. Hauduta kypsäksi. Lisää crème fraîche. Lisää annoksille hiukan sitruunamehua ja ripota juustoraastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti