17.5.2015

Superhelppo pataleipä

Ohje maku.fi

7 dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
4 g hiivaa (herneen kokoinen nokare TAI 1/2 tl kuivahiivaa)
3 1/2 dl vettä
(Heittelin sekaan myös auringonkukansiemeniä ja kuitattua nokkosta)

Sekoita kulhossa muihin aineksiin reilusti kädenlämpöinen vesi. Sekoita mutta älä vaivaa.

Peitä kulho tiiviisti kelmulla ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan 12–24 tunniksi.

Ennen kuin paistat leivän, kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja käännä kaksinkerroin. Älä vaivaa. Ripottele pinnalle hiukan jauhoja ja peitä taikina liinalla.

Pane kannellinen 2 litran valurautapata kylmään uuniin ja uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Kun taikina on kohonnut pöydällä noin 30 minuuttia, ota pata uunista ja pyyhkäise sen sisäpinta kevyesti rypsiöljyllä. Nosta taikina kuumaan pataan ja pane kansi päälle.

Nosta pata uuniin ja paista leipää 30 minuuttia. Ota kansi pois ja anna leivän paistua vielä 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Kumoa leipä padasta ja anna jäähtyä kevyesti liinalla peitettynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti