20.5.2015

Sipulinen kookosuunilohi

Ohje täältä.

~600 g ruodotonta lohifilettä
suolaa ja mustapippurirouhetta
2 sipulia
2-3 dl kookoskermaa (laitoin vajaan purkin kookosmaitoa)
1 limetti
mausteeksi chilijauhetta, kurkumaa ja hippasen hunajaa

Mausta lohifile suolalla ja pippurilla, ja kiedo takaisin pakettiin samalla kun otat kalan noin puoleksi tunniksi lämpiämään. Aseta lohi uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Tuikkaa muutamaksi minuutiksi 175-200 asteiseen uuniin. Ota pois ja irroita nahka.

Peitä filee sipulirenkailla ja kaada päälle kookoskerma, johon on sekoitettu limetin mehu, chili, kurkuma, hunaja ja hippasen vielä suolaa. Tuikkaa koko komeus takaisin uuniin ja kypsennä 30-40 minuuttia. Jos olet viitseliäs ja pidät enemmän pehmeästä kuin crunchysta sipulista, niin sipuli kannattaa kuullottaa kookosöljyssä pannulla ennen uunia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti