17.10.2015

Puoloffee

Ohje Pirkalta. Toimii!

175 g digestive täysjyväkeksejä
75 g voita
1 prk (2 dl) kinuskikastiketta
1 levy (100 g)valkoista leivontasuklaata
1 prk (2 dl) vispikermaa
1 prk (250 g) vähälaktoosista mietoa maitorahkaa
1 rkl sokeria
200 puolukoita (pakaste)

1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Levitä ja painele seos piirakkavuokaan (Ø 26 cm). Nosta vuoka jääkaappiin.

2. Kuumenna kinuskikastike pienessä kattilassa lähes kiehuvaksi. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Sekoita niin kauan, kunnes seos on tasaista. Anna seoksen jäähtyä. Levitä jäähtynyt kinuskikastike keksipohjan päälle ja nosta piirakka jääkaappiin.

3. Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Mausta sokerilla. Levitä kermarahka kylmän kinuskikastikkeen päälle vasta juuri ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle lopuksi kohmeiset puolukat. Tarjoa puoloffee kahvin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti