17.10.2015

Voissa paistettua kuhaa ja juuresmuusi

Ohje Valiolta.

600g kuhafileitä
1 ripaus suolaa
1 ripaus mustapippuria
2 rkl        voita
1 kpl sitruunan mehu
500g perunoita
3 kpl porkkanoita
50 g voi normaalisuolainen
2 dl kevytmaito
1 ripaus suolaa
1 ripaus muskottipähkinää
1 dl tuoretta ruohosipulia

Valmista juuresmuusi ensin.  Kuori perunat ja porkkanat; molemmat saman suuruisiksi paloiksi (esim. 4 osaan) ja keitä suolattomassa vedessä. Kaada keitinvesi pois. Lämmitä maito kattilassa ja sulata sekaan voi. Soseuta juurekset sähkövatkaimella ja lisää maito-voi seos hitaasti niin, että muusi on sopivan paksuista. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Sekoita lopuksi joukkoon ruohosipuli.

Paloittele kuhafileet kahteen osaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sulata voi pannulla ja paista kuhafileet kullanruskeiksi ja pinnalta rapeiksi. Purista päälle sitruunan mehu. Tarjoile juuresmuusin kera. Koristele ruohosipulilla ja sitruunalohkolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti