5.11.2015

Sianlihacurry

Ohje kirjasta "Parhaat reseptit Vietnam".

10g kuivattuja katkarapuja (jätin pois)
3 salottisipulia
3 vakosipulinkynttä
3cm tuoretta inkiväärinjuurta
2 vihreää chiliä
2 sitruunanruohon vartta
2rkl curryjauhetta
2rkl palmusokeria
3rkl vaaleaa soijakastiketta
suolaa
1tl tamarinditahnaa
600g porsaanfileetä
pippuria
2rkl kasviöljyä
4dl kookosmaitoa
3 kevätsipulia
100g herneitä (pakaste)
100g soijapavun ituja (jätin pois)

Liota katkarapuja lämpimässä vedessä noin 30 minuuttia, kaada vesi pois. Kuori ja silppua salottisipulit, valkosipuli ja inkivääri. Puhdista chilit, poista siemenet ja leikkaa chilit renkaiksi. Kuori ja silppua sitruunaruoho. Hienonna ainekset katkarapujen kanssa tehosekoittimessa. Sekoita maustepyree, curryjauhe, sokeri, soijakastike ja hieman suolaa. Sekoita tamarinditahnaan 3/4dl vettä.

Pese porsaanfilee, taputtele kuivaksi ja leikkaa suikaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista wokissa kuumassa öljyssä 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon kookosmaito, kiehauta ja anna kiehua hiljaa pienellä lämmöllä 20 minuuttia.

Puhdista. pese ja silppua kevätsipulit. Sulata herneet, pese ja valuta soijapavun idut. Lisää kasvikset, tamarindivesi ja maustetahna lihan joukkoon ja anna kiehua hiljaa vielä 8 minuuttia. Lisukkeeksi sopii riisi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti