5.3.2016

Pinaattiblinit ja avokado-juustotahna

Resepti Kokit ja Potit -blogista.

blinit (noin 30 pientä bliniä)
3 dl maitoa
1 dl paksua kreikkalaista jogurttia
10 g hiivaa
150 g pinaattia (pakaste)
1 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl tattarijauhoja
1 kananmuna
noin 1 tl suolaa
voita paistamiseen

avokado-juustotahna
1 kypsä avokado
100 g Wasabi Twist -tuorejuustoa (Crème Bonjour)
noin 1 rkl sitruunamehua
(ripaus suolaa)

lisäksi esimerkiksi
katkarapuja & tilliä (+ sitruunamehua)
kylmäsavuporoa
kylmäsavulohta
merilevämätiä

Sulata pinaatti ja valuta siitä valtaosa nesteestä pois. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita jogurtti ja hiiva maidon sekaan. Lisää jauhot, sekoita taikina tasaiseksi ja anna seistä huoneenlämmössä 1–2 tuntia. Lisää taikinaan kananmuna ja suola, vatkaa tasaiseksi.

Taikinan tekeytyessä valmista avokado-tuorejuustotahna soseuttamalla kaikki ainekset sekaisein sauvasekoittimella. Laitan odottamaan jääkaappiin.

Sulata katkaravut ja purista niistä vesi pois. Sekoita rapuihin hienoksi hakattua tilliä maun mukaan sekä halutessasi hieman sitruunamehua.

Laita tarjolle myös kylmäsavuporoleikkelettä ja/tai siivutettua kylmäsavulohta. Myös merilevämäti sopii blineihin loistavasti. Nosta myös avokado-tuorejuustotahna pöytään.

Paista blinit voissa (tai kirkastetussa voissa) lettupannulla. Tarjoa blinit vastapaistettuina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti