30.7.2016

Lohi-nuudelisalaatti

Ohje Hannan Sopalta.

100 g lasinuudeleita
n. 150 g kypsää lohta
nippu retiisejä
1 pieni fenkoli
1-2 rkl oliiviöljyä
suolaa & mustapippuria
n. 10 cm pätkä kurkkua
kourallinen kirsikkatomaatteja
1 dl herneitä
1 varhaissipuli varsineen
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl riisiviinietikkaa
puolikkaan sitruunan mehu
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
(srirachaa tai muuta chilikastiketta)

Valmista riisinuudelit paketin ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta kuivaksi. Leikkaa retiiseistä naatit pois ja leikkaa retiisit puoliksi. Halkaise fenkoli ja leikkaa se sitten suikaleiksi. Levitä retiisit ja fenkolit leivinpaperin päälle pellille ja lorauta päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja paahda kasviksia uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa kurkku pitkittäin halki ja viipaleiksi, halkaise kirsikkatomaatit. Silppua varhaissipuli varsineen. Laita kypsät nuudelit tarjoilukulhoon ja sekoita niiden joukkoon seesamiöljy ja riisiviinietikka. Sekoita sitten nuudeleiden joukkoon pieniksi paloiksi riivitty lohi, paahdetut retiisit ja fenkolit, kurkku, tomaatti, herneet ja sipuli. Mausta salaatti sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurille. Ripottele päälle paahdettuja seesaminsiemeniä ja kata pöytään myös sriracha, jota jokainen voi lisätä salaattiin makunsa mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti