30.7.2016

Mustikka-mascarponepiirakka

Ohje täältä.

Pohja:
100g voita
0,75dl sokeria
1 kananmuna
1tl leivinjauhetta
2,5dl vehnäjauhoja

Täyte:
200-250g mascarponejuustoa (käytin 150g mustikkarahkaa ja 100g kermaviiliä)
0,5dl sokeria
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria
n.200-300g pakastemustikoita

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmuna kevyesti joukkoon. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Halutessasi voit voidella vuoan, mutta se ei ole välttämätöntä. Vatkaa täytteeseen tuleva kananmuna ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Sekoita mascarpone ja vaniljasokeri joukkoon. Levitä kohmeiset mustikat piirakkapohjan päälle ja kaada juustoseos pinnalle. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25-35 minuuttia. Jos reunat tummuvat liikaa, peitä piirakka kevyesti foliolla kypsennyksen loppupuolella. Anna levätä hetki uunista ottamisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti