30.7.2016

Teriyaki-kana

Ohje täältä.

n. 500g broilerin paistileikettä tai rintapaloja
suolaa & pippuria
öljyä paistamiseen
lisäksi esimerkiksi tuoretta chiliä, keväsipulia, nuudelia tai riisiä.

Kastike:

0,5 dl soijakastiketta
0,2 dl fariinisokeria
1 tl jauhettua inkivääriä
½-1 tl valkosipulijauhetta
1 rkl seesamöljyä
1-2 rkl Miriniä tai omenaviinietikkaa
0,2 dl vettä
1 tl maissitärkkelystä
(voit tehdä kastikkeen myös kaksinkertaisena, jos haluat enemmän kastiketta kanallesi)

Aloita teriyaki-kastikken valmistus sekoittamalla kastikkeen ainekset pienessä kattilassa.
Kiehauta seos ja keitä pienellä lämmöllä kokoajan sekoittaen muutaman minuutin ajan, kunnes kastike paksunee.
Siirrä kastike syrjään jäähtymään.
Saksi broilerit pienemmiksi paloiksi pannulle ja paista öljytilkassa kypsiksi.
Mausta palaset suolalla ja pippurilla.
Valuta pannulle haluamasi määrä kastiketta ja pyöräytä broilerit kastikkeen peittoon.
Tarjoa lisäksi vaikkapa nuudeleita paistettuna tai riisiä - koristele chilillä, kevätsipulilla tai seesaminsiemenillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti