27.8.2017

Mustikka-sitruunamelissapiirakka

Ohje täältä.

POHJA:
Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikina 380 g

TÄYTE:
3dl mustikoita
½ - 1 ruukullista tuoretta sitruunamelissaa
2dl sokeria
2-3 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
puolikkaan sitruunan puristettu mehu
ripaus kardemummaa


Ota Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikina sulamaan noin 40 minuuttia ennen varsinaista leipomista. Valmista ensin sitruunamelissasokeri yhdistämällä sokeri ja sitruunamelissan lehdet kulhoon. Jauha ainekset tasaiseksi vihreäksi sokeriksi sauvasekoittimella. Valmista kermaviilitäyte sekoittamalla munat, puristettu sitruunamehu ja kardemumma kermaviiliin. Yhdistä lopuksi sitruunamelissasokeri tähän seokseen.

Taputtele sulanut kauramurotaikina pyöreälle uunivuoalle. Pistele pohjaan muutama reikä haarukalla. Paista pohjaa yksikseen 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Ripottele mustikat vähän paistuneen piirakkapohjan päälle. Kaada päälle kermaviiliseos. Paista piirasta vielä uunin keskitasossa noin 30 minuuttia tai niin kauan, että se on kypsä. Nauti sellaisenaan tai vaikkapa vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti