27.8.2017

Mustikkapiirakka Omar-kuorrutteella

Makeaa, mutta hyvää. Ohje täältä.

100 g sulaa voita
1 dl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä massa voideltuun vuokaan tasaisesti ohueksi kerrokseksi ja nostele reunoilta korkeammalle. Kippaa päälle mustikoita niin että ne peittävät koko pohjan. Sitten uuniin, paistoaika n. 20 - 25 minuuttia 200 asteessa, uunista riippuen.

Sillä välin kun piirakka on uunissa, valmista kinuski.

1 dl kuohukermaa
1 pss Omar-karamelleja

Keitä miedolla lämmöllä seosta kattilassa niin, että Omarit sulavat. Keitä ainakin 20 minuuttia, että kinuski tekeytyy ja sekoittele ahkerasti. Anna seoksen jäähtyä hieman ennen kuin kaadat sen valmiin mustikkapiirakan päälle, mutta ei liikaa, ettei se ala jähmettyä niin ettei enää levity nätisti. Eli kuorrute kaadetaan tasaisesti mustikkapiirakan päälle. Sitten koko hoito jäähtymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti