2.4.2018

Tandoorilammas

Tätä tehdään toistekin! Ohje K-Ruoka.

1(n. 1,4 kg) karitsan tai lampaan luuton paisti (pakaste)
2dl Pirkka AB maustamatonta jogurttia
1dl Pirkka tandoori currytahnaa
1/2-1tl juustokuminaa
n. 1/2tl suolaa
1tlk(390 g) Pirkka kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
2rkl Pirkka tomaattisosetta
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Suurus (jätin pois eikä pata sitä kyllä kaivannutkaan)
1/4dl vettä
1rkl vehnäjauhoja

Ota paisti sulamaan jääkaappiin edellisenä päivänä.

Kuutioi paisti reiluiksi kuutioiksi (noin 4 cm x 4 cm). Sekoita kuutiot jogurtin, tandooritahnan, juustokuminan ja suolan kanssa kulhossa. Peitä kulho ja nosta jääkaappiin marinoitumaan yön yli.

Nosta lihat pataan. Lisää kuoritut tomaatit, tomaattisose ja valkosipuli. Kuumenna pata ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 1 1/2 tuntia tai kunnes liha on mureaa (itse hauduttelin reilut 2 tuntia). Lisää loppuvaiheessa suurus: Sekoita vehnäjauhot kymään veteen ja kaada pataan ohuena nauhana samalla sekoittaen. Anna vielä kiehahtaa. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa lammaspata riisin, turkkilaisen jogurtin ja minttu-korianterikastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti