2.4.2018

Mangojuustokakku

Hyvää oli vaikkei ihan täydellisesti hyytynytkään. Ohje Valio.

POHJA
175  g keksejä, esim. Digestive
75  g Valio voita

TÄYTE JA KIILLE
3  tlk (à 425/255 g) säilykemangoa
5 + 2 liivatelehteä
2  dl Valio kuohukermaa
1  prk (250 g) Valio maitorahkaa
1  rasia (200 g) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl sokeria
1  rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
½ dl sitruunamehua

Murskaa keksit esim. muovipussissa tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa rengasvuoan pohja (Ø 23 cm) leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle.

Ota kiillettä varten talteen 1 dl säilykemangojen lientä. Valuta ja soseuta mangot ja laita 3 ½ dl mangososetta sivuun kiillettä varten. Laita 5 liivatetta pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
Vaahdota kerma. Yhdistä täytteen mangosose, rahka, tuorejuusto, sokerit ja suola. Vatkaa tasaiseksi.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata valutetut liivatteet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos täytteeseen samalla sekoittaen. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon.
Kaada täyte vuokaan. Peitä ja anna hyytyä väh. 4 h, mielellään yön yli.

Laita 2 liivatetta pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna säilykemangojen liemi kiehuvaksi. Sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos mangososeeseen samalla sekoittaen. Lisää kiille kakun päälle. Hyydytä jääkaapissa 1 h. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele halutessasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti