25.5.2009

Maistuvaa maanantaita

Kovan nälän pelasti kiiressä pastanjauhajien tonnikalapasta Maistui!

Sitruunainen tonnikala-oliivipasta



2 tölkkiä hyvälaatuista, öljyyn säilöttyä tonnikalaa
reilu desi viipaloituja Kalamata-oliiveja
tölkillinen vaaleita papuja, valutettuna
2 tl sitruunamehua
puolikkaan sitruunan kuori
2 rkl hienoksi hakattua tuoretta persiljaa
1/2 tl crushed red pepper flakes (eli siis jonkinlaista chilirouhettako? vai punapippurilastua?)
3 rkl extra virgin oliiviöljyä
sopiva määrä (tai puoli paunaa) spagettia
maun mukaan suolaa

Yhdistä isossa kulhossa tonnikala, viipaloidut oliivit, pavut, sitruunan mehu ynnä kuori, persiljaa sekä red pepperit. Sekoita joukkoon 1 1/2 rkl oliiviöljyä.

Keitä pasta suuressa kattilassa (suolatussa vedessä) al denteksi. Valuta lävikössä ja kippaa takaisin kattilaan. Lisää tonnikalaseos ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon vielä 1 1/2 rkl oliiviöljyä ja kuumenna. Mausta suolalla maun mukaan ja tarjoile heti. Pinnalle voi vielä viritellä halutessaan lisää persiljaa ja pirskotella oliiviöljyä (kannattaa tietenkin katsastaa, ettei kokonaisuus mene liian öljyiseksi).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti