9.5.2009

Viikonlopun kokkauksia

No niin, nyt se olisi sitten ensimmäisen postauksen aika. Olen itse seurannut säännöllisesti kymmeniä ruokablogeja muutaman vuoden ajan ja nyt tuli fiilis että pitäisiköhän sitä itsekin kokeilla. Tuloksena siis on, että varmasti monet tulevat postaukset (toivottavasti niitä tänne ilmestyy..) ovat tuttuja muilta bloggaajilta. Yritän aina muistaa merkitä keltä resepti on. Itse harvemmin kehittelen mitään uutta vaan kaivan ohjeet sadoista ja taas sadoista haalimistani ohjeista.

Ajattelin tänään tarjota ystävilleni alkuruoaksi kuumia kinkkukääröjä kera kuoharin ja pääruoaksi erittäin maukkaaksi todettua texas chiliä. Seuraksi se saa varaston kätköistä punkkua vaikka olut, varsinkin tumma, kävisi tämän kanssa passelisti.

Kuumat kinkkukääröt (6kpl)



6 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
2 persinkanpuolikasta (säilyke)
100g mozzarellaa
6-12 oksaa timjamia
1/2 sitruunan mehu
1/2tl mustapippuria
erilaisia salaatinlehtiä

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa juusto ja persikat paloiksi (n. 1 x 5cm). Kääri lohkot timjaminoksien kanssa kinkkusiivuihin. Paista kääröjä uunissa noin 10 minuuttia. Pirskota kuumien kääröjen päälle sitruunamehua ja mustapippuria. Tarjoa lämpiminä salaatinlehtien päällä. Alkuperäinen ohje on MeNaisista.

Noudatin ohjetta täsmällisesti. Tosin salaatinlehtien päälle pirskottelin hieman oliiviöljyä. Salaattiin kannattaa ehdottomasti laittaa rucolaa - toimii!


Texas Chili (4 annosta)



1 kg naudan paistilihaa paloina
140 g pekonia
500 g sipulia
1 valkosipuli (kokonainen)
1 tl juustokuminaa
½ tl mustapippuria
½ tl maustepippuria
1 tl oreganoa
1 prk jalapeñoja (huomattavasti vähempikin määrä riittää)
2 tl sambal oelek-tahnaa
2 ploa olutta (á 33 cl) - Itse suosin tässä tummaa olutta
suolaa

Tarjoiluun:
1 punasipuli
100 g cheddarjuustoa
3 dl kermaviiliä
(1 pss maissilastuja tai esim. riisiä)

Kuori ja hienonna sipulit. Suikaloi pekoni. Paista pekonia kuivassa, kuumassa rautapadassa niin että se saa hiukan väriä. Lisää pataan liha ja sipuli, ruskista kauniin värisiksi. Puserra joukkoon kokonaisen valkosipulin kaikki kynnet. Lisää mausteet (paitsi suola) ja olut, anna hautua muhennokseksi miedolla lämmöllä. Jos käytössä on esim. valurautapata, voi sen laittaa uuniin muhimaan esim. 200 asteeseen noin 2 tunniksi. Lisää lopuksi suola.

Ohje on täältä: Pastanjauhantaa

Tämä on kyllä ihanan makuinen pata. Jalapenojen (tai chilien) määrällä ja laadulla pystyy säätelemään ruoan tulisuutta aika helposti. Itseäni polte suussa ei haittaa, joten jalapenojen lisäksi pata on saanut potkua itse tehdystä chipotlesta. Lihana olen käyttänyt tuoretiskin tarjonnan mukaan joko ihan karjalanpaistia tai naudan sisäpaistia. Joskus olen myös marinoinut lihan etukäteen. Ja kyllä tämä setti paremmalle maistuu nachojen kanssa vaikka pöydässä on aina myös riisiä tarjolla.

Jälkkäriksi tein kerran aiemminkin kokeilemaani juustokakkua (juustotta).

Juustokakku juustotta

Pohja
10 digestivekeksiä
75 g voita

Täyte
500 g maitorahkaa
2 munaa
3/4 dl sokeria

Kuorrutus
4 dl ranskankermaa
1 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 7 minuuttia. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Kaada seos vuokaan ja paista 25-30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vähintään 15 minuuttia. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään, levitä seos kakun pinnalle ja paista vielä 15-20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja tarjoile jääkaappikylmänä esimerkiksi mansikkasoseen kanssa.

Ohje on suoraan täältä: Juustokakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti