29.5.2009

Maalaissalaatti

Herrankukkaron arikistoista löytyi mielettömän hyvä maalaissalaatin ohje. Itse muuttelin hieman määriä, mutta muuten noudatin ohjetta. Varsinkin pekonin rasvassa paistetuista leipäpaloista tuli pestolisäyksellä ihan mahtavia.

Maalaissalaatti


- 1 kerä rapeaa salaattia
- 6 kananmunaa
- paketti pekonia
- 6 kypsää tomaattia
- 4 avomaankurkkua
- 6 siivua maalaisleipää (tai paahtoleipää)
- 20 kpl isoja, varrellisia kapriksia
- sattumia, eli porkkanaa, kyssäkaalia, retiisejä tms.
- hyvää oliiviöljyä
- Maldon-suolaa ja mustapippuria
(- pestoa)

Keitä kananmunia seitsemän minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä, kuori ja pilko neljään osaan. Pese ja kuivaa salaatti. Revi se suupalan kokoisiksi paloiksi. Pilko pekoni haarukkapaloiksi ja paista rapeaksi pannulla. Pilko sattumat, kurkut ja tomaatit pieniksi. Pilko leivät ronskiksi paloiksi ja paahda pannulla. Lisää halutessasi pestoa pannulle. Sekoita salaatti, tomaatti, kurkku ja sattumat. Asettele pinnalle jäähtyneet pekonit, munat ja leivät sekä kaprikset. Jokainen maustakoon salaattinsa itse, mutta ilman öljyä, suolaa ja pippuria ei pääse gastreian suojelukseen…

Suosittelen nauttimaan ulkona auringonpaisteessa kylmän oluen kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti