11.5.2009

Pieneen ja isoon nälkään

Lauantain välipalana toimi Pastanjauhajilta bongattu Terhin salami-pasta-juustosalaatti, ohje suoraan sieltä.

Terhin salami-pasta-juustosalaatti



jotain hauskaa pastaa vajaa pussi
pieni pötkö valkosipulisalamia (saa ainkin Prismasta)
kermaista juustoa palanen
2 valkosipulimaustekurkkua (tuoreita, ei purkista)
1 omena
1/2 keltainen paprika
1/2 punainen paprika

Kastikkeeseen:
1/2 majoneesia
1/2 kermaviiliä
chilijauhetta
myllystä reippasti mustapippuria
myllystä suolaa pari-kolme kierrosta
grillimaustetta maun mukaan

Keitä pasta al denteksi.

 Kuutioi sekä salami (muista ottaa kuori pois!), juusto, maustekurkut, omena ja paprikat tasalaatuisiksi kuutioiksi.
 
Sekoita ainekset isossa kulhossa ja lisää joukkoon kastikkeen aineet. 
Voi olla, että joudut lisäämään majoneesia tai kermaviiliä, riippuu kuinka ainekset imevät kastiketta. 

Anna mielellään tekeytyä yön yli koska silloin salaatti on parhaimmillaan.

Sunnuntaina ulkoilun jälkeen maistui kunnon mättöateria. Se koostui salaatista (persikkaa, fetaa, erilaisia siemeniä, viinirypäleitä, rucolaa ja muita salaatteja), lohkoperunoista (vasikan fondia, öljyä, aromisuolaa, pippuria, chilirouhetta) sekä kanablt:stä (paistettua broiskun rintaa, pekonia, salaattia, tomaattia, majoa, aiolia ja cheddaria). Päälle vielä valmista bearnaisesoossia. Nam nam, hyvvee ol!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti